В Україні 6-й місяць триває війна за незалежність. Про те, коли вона закінчиться і чиєю перемогою, думок багато, проте хоч би як розвивалися події далі, вже зараз очевидно: початковий план вторгнення російської армії в Україну провалився. На сьогоднішній день Володимир Путін за допомогою збройних сил Росії не досяг жодної з цілей, спочатку публічно заявлених. Понад те, весь світ готовий посадити російського диктатора на скуму підсудних за геноцид українців.

Так, днями віце-президент ПАРЄ Олександр Мережко заявив в ефірі програми "Повітря" на каналі "Ходорківський Live", що трибунал з військової агресії Путіна проти України буде створено вже протягом кількох місяців, і до кінця 2022 року навіть з'явиться проект його пристрою .

До речі, на думку парламентаря, разом із Путіним на лаві підсудних мають опинитися Шойгу, Патрушев, Медведєв та інші члени Ради безпеки Росії, які 21 лютого під прицілами телекамер схвалили напад на Україну.

Мережко нагадав, що Нюрнберзький трибунал, який засудив нацистів, які розв'язали Другу світову війну і вчинили велику кількість військових злочинів, створювався в рекордно стислі терміни. Організувати суд для Путіна та його поплічників можна ще швидше.

"Якщо ми візьмемо в якості прецеденту створення Нюрнберзького трибуналу, то там процес, створення саме тривало протягом декількох місяців. Сам трибунал працював 9 місяців. Було виконано колосальний масив роботи, але все це було зроблено в рекордно короткі терміни. Ми сподіваємося, що до Наприкінці року з'явиться якийсь проект цього трибуналу і розпочнеться робота з матеріалізації та практичного втілення у життя цього трибуналу", – наголосив Мережко.

Парламентарій зазначив, що "путінський" трибунал може бути влаштований так само, як і Нюрнберзький. Іншими словами, буде створено спеціальний договір, до якого приєднається більшість країн світу, або він може бути створений на базі ООН чи ЄС.

Доказів провини Путіна та його поплічників – більш ніж достатньо. Тож засудити їх буде навіть простіше, ніж гітлерівців, адже ставитися до них буде лише один злочин – агресія проти незалежної суверенної держави Україна.

"Я оптиміст і вважаю, що йдеться про місяці, насправді. Легше завдання перед нами, ніж перед Нюрнбергом, тому що йдеться про один злочин, про злочин агресії. І тут докази лежать на поверхні. Заяви Путіна, його виступи та так далі, заяви його оточення, військово-політичного керівництва. Тобто довести скоєння одного злочину та провести відповідний міжнародно-правовий процес – це не так вже й складно. Це можна зробити протягом місяців, навіть не років”, – заявив парламентар.

Читайте також:

Провісник лиха: у Китаї згорів 900-річний міст, з'явилося відео

"ППО безсила": у Повітряних силах пояснили, чому Харків та Миколаїв страждають від обстрілів

У МВС назвали лише одну область, де не було жодного прильоту ракет