3 серпня 2022 року стало відомо, що Збройні сили України ліквідували одіозну командирку артилерії "ДНР" Ольгу Качуру із позивним "Корса". Першим про ліквідацію колаборантки повідомив гауляйтер окупованої Горлівки Іван Приходько.

Пізніше інформацію повідомив журналіст Денис Казанський із посиланням на дані бойовиків.

Крім того, про успішний "улов" ЗСУ повідомив український військовий блогер та аналітик Анатолій Штефан "Штірліц".

До 2014 року "Корса" працювала слідчим у міліції Горлівки, була підполковником міліції у запасі та звільнилася з МВС у лютому 2011 року. Остання її посада – заступник начальника відділу Кіровського районного відділу Донецького міського управління МВС.

А потім, у 2014 році Качура перейшла на бік окупантів та приєдналася до бойовиків відомого терориста та російського диверсанта Ігоря Безлера. Воювала проти України у складі "3-ї окремої мотострілецької бригади "Беркут".

Саме "Корса", яка мала "звання полковника ДНР", командувала дивізіоном реактивних систем залпового вогню "Град" і віддавала накази про цинічні та жорстокі обстріли Іловайська, Дебальцевого, Вуглегірська, Маринівки, Авдіївки Донецької області, що призвело до масової.

У січні 2022 року Шевченківський райсуд Чернівців заочно засудив Качуру до 12 років позбавлення волі за статтею про участь у терористичній групі чи терористичній організації.

Читайте також:

Він не закушує? Пєсков заявив, що Кремль готовий до миру та висунув дикі умови Україні

Кара небесна: у Росії горить найвідоміший склад. Клуби диму видно з літаків. Попелу виносить на кілометри. Відео

Вдалині від дому: стало відомо, де прощатимуться з найвідомішим українським бізнесменом та його дружиною