Турецький лідер Реджеп Тайіп Ердоган зробив заяву з приводу російських окупантів, які обстріляли Одеський порт якраз у той час, коли вирішувалося питання щодо відкриття коридорів для українського зерна.

Ердоган зазначив, що всі сторони захищатимуть досягнуті домовленості та виконуватимуть їх.

Як передає УНІАН , про це президент Туреччини заявив в інтерв'ю TRT.

"Ми можемо бачити, наскільки чутливим є процес нападу на Одеський порт у суботу, на жаль. Ми не хотіли цього, але це сталося. Ми очікуємо, що всі захищатимуть домовленості і діятимуть відповідно до своїх обов'язків", - сказав турецький президент.

Також Туреччина просить усіх "уникати дій, що суперечать букві та духу досягнутої угоди".

"Нас засмучує, що таке трапляється, і провал у цьому буде проти всіх нас. Ми сповнені рішучості реалізувати угоду", - зазначив він.

Тим часом глава російського МЗС Лавров заявив, що удар російських сил по Одеському порту не суперечить жодним домовленостям .

"Якщо говорити про епізод, <...>, що стався в Одесі, немає нічого в зобов'язаннях, які росія взяла на себе, у тому числі в рамках підписаних 22 липня у Стамбулі угод, що забороняло б нам продовжувати спеціальну військову операцію", - Сказав Лавров.

Як відомо, 22 липня Україна, Туреччина, Росія та Організація Об'єднаних Націй підписали договір на експорт зерна з українських портів.

Вже вранці 23 липня російські війська ракетами атакували Одесу, вдаривши по морському торговому порту.

Читайте також:

Експерт попередив: Путін може вдарити мостами, що проходять через Дніпро

"Йому нанесли у вуха": Кім розповів, як спецслужби підставили Путіна

Таких у нас ніколи не було: Рєзніков розповів, які ракети отримає Україна