Путін може наказати розпочати обстріл мостів, що проходять через річку Дніпро. Окрім того, агресор продовжить посилені об'єкти інших важливих інфраструктурних об'єктів.

Як повідомляє ТСН, з таким попередженням виступив заступник директора Центру армії, конверсії та роззброєння з міжнародних питань Михайло Самусь.

За його словами, Україні необхідно терміново вирішувати питання з ППО, посилювати цю частину оборони, оскільки удари можуть розпочатися після того, як ЗСУ візьмуть у котел російських військових.

"Тоді Росія своїми крилатими ракетами може вдатися до ударів по наших мостах через Дніпро. Тому потрібно негайно вирішувати питання щодо ППО. У ситуації, коли німецькі IRIS-T SLM знову затримуються, треба отримувати NASAMS і більше.

Нині це було б ідеально. Вони мобільні, дуже компактні, їх можна розміщувати, наприклад, у районах, де знаходяться інфраструктурні об'єкти. Мостів через Дніпро, які виконують важливі функції, насправді не так багато.

І одеські порти зараз будуть під особливою увагою. Там теж потрібно розміщувати посилену ППО, розширювати, тому що Росія має кілька тисяч ракет (старих, нових – неважливо), і вони ними можуть завдавати ударів”, – вважає Михайло Самусь.

Читайте також:

Таких у нас ніколи не було: Рєзніков розповів, які ракети отримає Україна

Мізки промиті повністю: ще одна зірка "Сватів" підтримала вторгнення в Україну

ЗСУ вдарили по готелю, в якому базувалися військові РФ. Мінус 100 окупантів за один раз