Російський флот прийняв до свого складу одну з найдовших у світі підводних човнів. Йдеться про субмарину К-329 "Білгород". Її довжина складає 184 метри.

Як пише Обозреватель з посиланням на CNN, підводний крейсер "Білгород" довший за субмарин з балістичними ракетами класу "Огайо" Військово-морських сил США, довжина яких становить 171 метр.

Ймовірна ширина російського підводного човна – 18,2 метра, підводна водотоннажність – 30 тисяч тонн. Загальна потужність двох бортових водо-водяних ядерних реакторів ОК-650 – 380 теплових мегават (електрична потужність остаточно не ясна).

Її спустили на воду ще у 2019 році і вона мала бути передана ВМФ РФ у 2020-му після випробувань. Проте останні відклали через пандемію коронавірусу. Терміни першого розгортання "Білгорода" не вказано.

Конструкція "Бєлгорода" є модифікованою версією російських ракетних підводних човнів класу "Оскар II". Але водночас збільшеною з метою розміщення перших у світі малопомітних торпед з ядерним озброєнням та обладнання для збору розвідувальної інформації.

"Якщо "Білгород" може успішно додати ці нові можливості російському флоту, він може в наступному десятилітті підготувати ґрунт для повернення до холодної війни під океаном, коли підводні човни США і РФ вистежують і полюють один за одним у напруженому протистоянні", - йдеться у матеріалі.

Читайте також:

Вдарив "Байрактор": ЗСУ підбили російський борт "Раптор". Фото

Удар по Путіну: Казахстан ухвалив гучне рішення

Українці схилили голови. Не стало полковника ЗСУ