Стало відомо, що у Миколаївській області у суботу, 23 липня 2022 року, героїчно загинув командир 28-ї окремої механізованої бригади полковник Віталій Гуляєв. За деякими даними, чоловік загинув внаслідок ракетного обстрілу.

Про це повідомив журналіст Андрій Цаплієнко .

"23 липня загинув на півдні України. Кожен новий крок у бік Херсона дається важко. Він зробив усе, щоб наблизити нашу перемогу", - зазначив Цаплієнко.

Він закликав одеситів назвати одну із вулиць міста ім'ям командира Одеської бригади Віталія Гуляєва.

Як відомо, загиблий воював на передовій із 2014 року. З вересня 2021 року Віталій Гуляєв став командиром одеської 28-ї механізованої бригади. До цього він служив у 93-й бригаді "Холодний Яр", а ще раніше - командував 13-м окремим мотопіхотним батальйоном.

Зазначимо, що саме під командуванням Гуляєва 28-а бригада зупинила просування російських військ на півдні та, відкинувши їх, крок за кроком почала очищати від окупантів Миколаївщину та Херсонщину.

"Це була смілива людина, справжній фанат своєї справи, військова, яку поважали. Я знав її особисто, мав честь називати її товаришем. Ми часто бачилися, коли передавали нашій рідній 28-й бригаді автомобілі, техніку для виконання бойових завдань, одні з перших Старлінков в Україні. Він завжди зберігав оптимізм та спокій. Дуже важка втрата для всіх нас", - зазначив депутат Верховної Ради Олексій Гончаренко у своєму Telegram.

Декілька слів про Гуляєва написав і колишній секретар РНБО, а нині військовий ЗСУ Олександр Турчинов, який кілька місяців воював разом із полковником.

"Комбриг обрав свій шлях - шлях захисника країни. З 2014 року на фронті. 2022-го його одеська 28-а бригада зупинила просування російських військ на півдні і, відкинувши їх, крок за кроком почала очищати від поганих Миколаївщину та Херсонщину. Він був справжнім українським офіцером-лицарем, мужнім, рішучим і водночас доброю, веселою, надзвичайно світлою людиною. Він був батьком для своїх солдатів і жахом для ворогів", - розповів Турчинов.

Читайте також:

Українців попередили: у "Дії" запровадять нововведення для переселенців. Що зміниться

Можуть захистити ціле місто: Україна отримає найпотужніші системи ППО

Гучне грузинське весілля: Іраклі Макацарія одружився з 20-річною коханою. Фото