На арсеналах російської окупаційної армії є достатньо авіаційних бомб, якими можна знищувати мирні українські міста.

Кількість цих бомб вимірюється мільйонами одиниць, що становить величезну небезпеку для України.

Як повідомляє ТСН, про це заявив речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат у прямому ефірі спільного інформаційного марафону.

Він пояснив, якщо російська авіація використовуватиме не ракети, а бомби вільного падіння, це загрожує сценарієм того, який був у Маріуполі. Такі бомби на російських складах зберігають мільйони тонн.

"Ми ж бачимо, що відбувалося з Маріуполем та іншими прифронтовими містами, коли тактична авіація залітає та скидає бомби по 500 кг, які руйнують фактично все на своєму шляху", - нагадав представник командування Повітряних сил.

Він також повідомив, що російська авіація не залітає у повітряний простір України вже 2,5 місяці. Його контролюють українські сили.

"Залишилося дочекатися, коли Захід надаватиме нам системи та винищувачі, і ми зможемо самостійно закрити небо", - уточнив Ігнат.

Нагадаємо, глава Пентагону Ллойд Остін після зустрічі у форматі Рамштайн-4 заявив, що Україна "дуже ефективно" використовує сучасну зброю, що надається їй, за допомогою якої домагається зміни ситуації у війні з Росією. Тому Пентагон "активно наполягає на продовженні та посиленні передачі Україні цих озброєнь".

Ллойд Остін сказав, що з минулої наради Контактної групи США передали Україні 12 батарей HIMARS. За його словами, у новій партії допомоги, починаючи з серпня, США пошлють в Україну ще 4 такі батареї та боєприпаси до них. Ця партія також включатиме дві протиракетні батареї NASAMS.

Читайте також:

Після шостої "хімії" її не стало: чоловік Руслани Писанки розповів про її останній день

По три полиці у кожному вагоні: як військові Путіна повертаються з України у чорних мішках. Фото

Історичний трибунал над Росією відбудеться у Харкові. Резніков зробив заяву