Харків – величезний біль України. І хоч на територію самого Харкова за 150 днів війни російські військові не заходили, проте весь цей час його обстрілюють з усіх видів важкої зброї.

Так, внаслідок російських ракетних ударів у Харкові повністю зруйновано будівлю обласної державної адміністрації на головній площі міста, розташовані неподалік від неї офіси міністерства внутрішніх справ та Служби безпеки України, а також будівлю мерії. Особливо сильно від артилерійського обстрілу постраждав найбільший житловий район міста Північна Салтівка.

І це при тому, що жодного сенсу в цих растрілах немає – адже Салтівка – це просто багатоповерхівки. Там немає воєнних об'єктів. Росіяни стріляють по житлових будинках, тому що їхня мета - просто терор мирного населення.

Не дивно, що міністр оборони Олексій Рєзніков щиро вважає, що саме Харків має стати місцем для трибуналу над РФ після перемоги України у війні. Про це написав у Twitter.

Він опублікував фото із Салтівки та нагадав: цей харківський житловий масив – один із найбільших в Україні, його можна порівняти за населенням з Маріуполем. За його словами, зараз це одне із найбільших місць злочинів окупантів.

"Харків – перший форпост цивілізації на кордоні з мордором. Після перемоги це буде місцем для трибуналу над Росією", – написав він.

Читайте також:

Війська Путіна потрапили в "котел": благають ЗСУ про "зелений коридор"

Сяде на 14 років: режисер "Єралаша" любив чіплятися до дітей. Дуже довго приховував

Готуємося до подорожчання палива та продуктів. Українців уже попередили