Всім відомо, що помідори, як і авокадо, дуже швидко псуються. І справді, вчені встановили, що ідеальна температура зберігання помідорів - 13-21 ° C, а це умови підвалу, який є далеко не у всіх.

У виданні Express поділилися корисним лайфхаком, як зберегти ці овочі вдома надовго свіжими. Як виявилось, зберігання помідорів будинку багато в чому залежить від того, яка погода на вулиці.

Як зберігати вдома помідори

Якщо на вулиці спекотно, то помідори краще зберігати в холодильнику, тому що, якщо ви не плануєте їсти їх відразу, вони дуже швидко перезріють і зіпсуються.

"Якщо на вулиці трохи прохолодніше, тримайте їх у вазі із фруктами. Це гарантує, що вони будуть найсмачнішими, оскільки зберігання їх у холодильнику зупиняє дозрівання та впливає на смак та аромат", - повідомили експерти.

Деякі фрукти та овочі можуть виділяти газ етелину, внаслідок чого помідори дозрівають швидше.

"Як правило, банани, яблука, манго та авокадо слід тримати подалі від помідорів, щоб вони не перезріли", - порадила експерт Софі.

Пам'ятайте, що помідори самі виробляють кілька етилену.

Тому їх потрібно тримати окремо від інших продуктів, чутливих до етилену, таких як свіжі трави, огірки та спаржа, щоб не зіпсувати їх.

До речі, багато городників та кухарів вважають, що стиглі помідори потрібно зберігати в холодильнику максимум 3 дні, адже після цього в них починають відбуватися незворотні процеси. Так, помідори, які провели в холодильнику більше часу, краще використовувати для приготування соусів або основних гарячих страв, але не салат.

Є ще одна деталь: холодильник набагато шкідливіший для недозрілих, тепличних помідорів, які часто продаються поза сезоном у магазинах. Тепличні помідори після зберігання у холодильнику всередині бліднуть, а іноді жовтіють; м'якоть у них стає трохи зернистою.

Читайте також:

Путін перейде до ядерної загрози на захоплених територіях, - ISW

Всього два знаки Зодіаку: кому дуже не пощастить до Молодика наступного тижня

Названо найбрудніший кухонний прилад. Багато хто не здогадувався