Згідно зі звітом американського Інституту вивчення війни ISW, є підстави говорити про те, що Путін наказав своїм військам здійснити захоплення Харкова та Харківської області.

Як повідомляє Цензор , ISW пропонує це спостереження як гіпотезу, а не як оцінку, оскільки докази та показники для нього обмежені та непрямі. Зазначається, що з 26 червня війська РФ намагаються взяти Дементіївку на північ від Харкова, хоча захоплення Дементіївки має обмежене значення для оборони території Росії від наступальних дій України.

Головне управління розвідки України оприлюднило перехоплену розмову 16 липня, в якій російський солдат заявив, що його командир не займається своїми втратами, а лише хоче дійти Харкова.

Також до ISW додають, що російські гауляйтери з тимчасово окупованих територій Харківської області почали співпрацювати з ватажками терористичної організації "ЛНР". На думку аналітиків, це свідчить про спроби Росії створити умови для довгострокової окупації.

Аналітики ISW вважають вкрай малоймовірною можливість успіху росіян у захопленні Харкова та всієї області.

"Найближчими днями армія РФ, ймовірно, буде непослідовно активізувати спроби атак на північ від Харкова, але навряд чи зможе досягти серйозних територіальних успіхів", - зазначають аналітики.

В ISW додали, що РФ продовжує бити з артилерії вздовж усієї лінії зіткнення.

Читайте також:

Холод по шкірі: Вінниця прощається із 4-річною Лізочкою. Її не стало під час ракетного удару. Фото

У Греції розбився Ан-12, ніхто з українців не вижив

Оперативна пауза російських військ: чого призведе її припинення. Прогноз