Рішення українського міністерства оборони про те, що чоловіки призовного віку для поїздок між областями України мають просити дозвіл військкомату , викликало широкий суспільний резонанс.

У скандал навіть втрутився президент України Володимир Зеленський , попросивши головкому ЗСУ Валерія Залужного вирішити цю проблему і без його відома більше не впроваджувати таких норм.

Як повідомляє УНІАН , після цього в Міноборони України повідомили про відміну резонансного порядку надання дозволів громадянам України, які перебувають на військовому обліку, на виїзд за межі місця проживання під час дії військового стану. Пропонований порядок планують відправити на доопрацювання.

Про це йдеться у відповіді ГШ ЗСУ на запит народного депутата від "Слуги народу" Олександра Федієнка. Рішення у МОУ пояснили бажанням знизити соціальну напруженість та не допустити маніпуляцій громадською думкою, у тому числі і з боку ворога.

У тексті викладеної депутатом відповіді МОУ зазначено, що порядок, поява якого обурила українців, до Генштабу ЗСУ вирішили відправити на доопрацювання.

Читайте також:

Українцям старше 65 років підкинуть надбавки до пенсій

Потап після паралічу показав, як виглядає його обличчя

Путін б'ється в істериці: спецслужби РФ намагаються вирахувати шляхи постачання озброєнь в Україну