Сьогодні, 14 липня 2022 року у Вінниці пролунала серія потужних вибухів невдовзі після того, як було оголошено повітряну тривогу. Над містом здіймається густий дим.

Війська Путіна обстріляли Вінницю ракетами. Вже відомо, що російські ракети потрапили до будівлі з офісними приміщеннями. Від ударів постраждали також Будинок офіцерів та розташовані неподалік житлові будинки.

Про подію повідомив голова Національної поліції України Ігор Клименко.

"Поки що відомо про 6 поранених та 2 загиблих, серед яких — маленька дитина. На місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Зараз там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники", — написав він.

При цьому чотири ракети над Вінницькою областю збили сили ППО, - повідомив голова ОВА Сергій Борзов.

Також наголошується, на місці прильотів виникла пожежа, вогонь перекинувся і на автостоянку. Наразі там горять близько 50 автомобілів. Над ліквідацією вогню працюють рятувальники.

"Терміново направив до Вінниці спеціалізовану слідчо-оперативну групу Головного слідчого управління Нацполіції та криміналістичну лабораторію", – зазначив Клименко.

На момент написання матеріалу стало відомо, що загинуло щонайменше 8 людей, серед них дитина. Ще 8 людям знадобилася медична допомога.

Президент Володимир Зеленеський повідомив, що внаслідок ракетних ударів по центру Вінниці є поранені та загиблі, серед них – маленька дитина. Він знову повторив, що Росія – країна-вбивця, країна-терорист.

"Щодня Росія б'є у мирне населення, вбиває українських дітей, направляє ракети по цивільних об'єктах. Де немає нічого військового. Що це, як не відкритий терористичний акт? Нелюди. Країна-вбивця. Країна-терорист", - заявив Зеленський.

Читайте також:

У Москві засекретили адреси бомбосховищ: простим росіянам цього знати не можна .

Білорусь оголосила про навчання біля самих кордонів України. Навіть попередили .

У РФ зганьбилися з американськими F-16, видавши їх за російські винищувачі. Фото .