Мало хто знає, але з вишні можна приготувати не тільки звичне варення, компот або десерт, але ще й неймовірно смачний ароматно-пряний соус до м'яса або сирної тарілки.

Продукти:

  • 2 кг вишень (помитих і без кісточок);
  • 2 склянки цукру (200мл склянку);
  • 4 рівні чайні ложечки солі (без чубчика);
  • 1 чайна ложка приправи КАРРІ;
  • повна чайна ложка сушеного часнику;
  • чайна ложка паприки (або перцю чилі для більшої строти);
  • 1 рівна чайна ложка чорного меленого перцю;
  • 2 столові ложки лимонного соку.

Перебиваємо вишню блендером, переливаємо в сковороду і додаємо спеції.

Вимішуємо та ставимо на вогонь.

Знімаємо пінку і проварюємо 35...45 хвилин (залежно від стиглості та соковитості ягід).

Набираємо трохи соусу на пробу., і при необхідності додаємо спеції до смаку.

Наливаємо в сухі баночки простерилізовані і закочуємо простерилізованими кришками.

Перевертаємо на п'ять хвилин догори дном.

Решту соусу (приблизно половину) переливаємо в миску, додаємо нарізаний базилік (промиваємо) - приблизно 10 середніх листочків і половину чайної ложки мускатного горіха.

Перебиваємо блендером та ставимо на крихітний вогонь. ОБЕРЕЖНО!! Соус бризкає.!! Тримаємо 3-5 хвилин і розкладаємо в баночки.

За бажанням – склад спецій та кількість приправ можна завжди змінювати на свій смак.

Читайте також:

Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь

Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт