Мало хто знає, але з вишні можна приготувати не тільки звичне варення, компот або десерт, але ще й неймовірно смачний ароматно-пряний соус до м'яса або сирної тарілки.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти:
- 2 кг вишень (помитих і без кісточок);
- 2 склянки цукру (200мл склянку);
- 4 рівні чайні ложечки солі (без чубчика);
- 1 чайна ложка приправи КАРРІ;
- повна чайна ложка сушеного часнику;
- чайна ложка паприки (або перцю чилі для більшої строти);
- 1 рівна чайна ложка чорного меленого перцю;
- 2 столові ложки лимонного соку.
Перебиваємо вишню блендером, переливаємо в сковороду і додаємо спеції.
Вимішуємо та ставимо на вогонь.
Знімаємо пінку і проварюємо 35...45 хвилин (залежно від стиглості та соковитості ягід).
Набираємо трохи соусу на пробу., і при необхідності додаємо спеції до смаку.
Наливаємо в сухі баночки простерилізовані і закочуємо простерилізованими кришками.
Перевертаємо на п'ять хвилин догори дном.
Решту соусу (приблизно половину) переливаємо в миску, додаємо нарізаний базилік (промиваємо) - приблизно 10 середніх листочків і половину чайної ложки мускатного горіха.
Перебиваємо блендером та ставимо на крихітний вогонь. ОБЕРЕЖНО!! Соус бризкає.!! Тримаємо 3-5 хвилин і розкладаємо в баночки.
За бажанням – склад спецій та кількість приправ можна завжди змінювати на свій смак.
Читайте також:
Це українською: як приготувати смачний капустняк із пшоном. Рецепт наших бабусь
Як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Лише три картоплі, тертка та яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт