У своїй сучасній історії Республіка Білорусь не брала участі у будь-яких збройних конфліктах. Ось тільки останніми днями активно поширюється інформація про те, що можливий новий наступ на Україну з півночі, цього разу - з боку Збройних сил Білорусі. А поки це не сталося, у країні оголошено військові збори біля кордону з Україною, громадянам вручають повістки, а ще Білорусь продовжує надсилати Росії боєприпаси.

Так, стало відомо, що у вівторок, 12 липня, у Білорусі стартували командно-штабні навчання за участю територіальних військ у Гомельській області на кордоні з Україною. За планом вони продовжаться з 12 по 14 липня.

Про це повідомили у Міноборони Білорусі Telegram .

"Проведення заходів спрямоване на якісну підготовку підрозділів та організацій тилового забезпечення до виконання завдань щодо призначення в сучасних умовах обстановки, що складається", - зазначили у військовому відомстві.

Цілями навчань білоруське Міноборони назвало відпрацювання злагодженості органів тилового забезпечення в управлінні силами та засобами, підвищення навченості військових у сфері забезпечення сталої роботи системи тилового забезпечення та тренування особового складу та тилових підрозділів «відповідно до призначення в умовах динамічно мінливої ​​обстановки».

Так, під час навчань військові РБ мають відпрацювати охорону та оборону об'єкта територіальної оборони, а також несення служби на контрольно-пропускному пункті під час участі у виконанні заходів воєнного стану.

А тим часом, самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко вже розповідає, що НАТО збирається напасти на Росію "через Україну і через Білорусь".

Так, виступаючи перед своїми військовими, він заявив, що "країнами Заходу, за відвертого диригування США, послідовно, методично і навіть всупереч власним національним інтересам, бажанню народів, руйнується система глобальної безпеки, а також розробляються стратегічні плани нападу на Росію".

Читайте також:

У Путіна похвалилися ядерною ракетою: вже їде потягом. Фото .

Ціни в рублях, людей немає: як живе окупований Бердянськ .

Остаточно довели: Путін вже боїться своїх генералів .