У Білому домі зробили заяву про те, що Іран може надати російським військам безпілотні літальні апарати, зокрема й ті, що несуть на собі озброєння.

Як повідомляє ТСН , з такою заявою, що насторожує, виступив на брифінгу заявив радник президента США з питань нацбезпеки Джейк Салліван.

За його словами, США мають інформацію про те, що Іран готовий навчати російських військових поводженню з безпілотниками вже цього місяця. Однак, за його словами, достеменно ще невідомо, чи вирушила сама техніка в РФ, чи поставки почнуться після навчання.

"Наша інформація вказує на те, що уряд Ірану готується надати Росії кілька сотень безпілотних літальних апаратів, у тому числі здатних носити зброю якнайшвидше", – сказав він журналістам.

Також, за даними інформаційного агентства IRNA, президент Росії Володимир Путін відвідає Тегеран із офіційним візитом найближчими днями.

Заява Саллівана відбулася напередодні поїздки президента США Джо Байдена до Ізраїлю та Саудівської Аравії, де ядерна програма Ірану стане ключовим предметом обговорення.

Представник Білого дому зазначив, що Іран надав аналогічні безпілотники єменським повстанцям-хуситам для нападу на Саудівську Аравію до того, як на початку цього року було досягнуто припинення вогню.

Військовий аналітик Семюель Бендетт із аналітичного центру CNA сказав, що вибір Росії Іран як постачальника безпілотників є логічним, оскільки "за останні 20 років Іран удосконалює свої бойові сили безпілотників".

Бендетт додав, що Іран має "доведений досвід польотів безпілотників на відстані сотень миль та поразки цілей".

За його словами, іранські безпілотники можуть бути дуже ефективними для ударів по українських електростанціях, нафтопереробних заводах та іншій критичній інфраструктурі.

Читайте також:

У Путіна похвалилися ядерною ракетою: вже їде потягом. Фото.

Ціни в рублях, людей немає: як живе окупований Бердянськ.

Остаточно довели: Путін вже боїться своїх генералів.