Зазвичай улітку в курортному містечку на теплому Азовському морі повно відпочиваючих. Однак в окупації коханий українцями Бердянськ перетворився з популярного курорту на "безлюдну пустелю". Ще б пак, ніхто не хоче відпочивати під дулом автомата з непроханими російськими.

І справді, колись щільно забиті пляжі в 2022 році порожні, а жителі Бердянська, яких годував курортний сезон, залишилися без заробітку. відпочивати на узбережжі туристи не поспішають.

Так, на відео один із пляжів на Середній косі у Бердянську у вихідні. Під грибками та в морі ні душі.

"Ідеальна погода, 28 градусів тепла. Море розкішне, тепле, прозоре. Але купатися в ньому нікому цього року", - зазначають на відео.

Знімки порожнього узбережжя Азовського моря з'явилися у Telegram-каналі "Бердянськ в окупації".

Крім того, в окупованому Бердянську не лише "просів" курортний сезон, а й зросли ціни - розцінки можуть зростати щодня навіть на сезонні овочі та фрукти. Крім того, різко зросли розцінки на кошти гігієни, які раніше імпортувалися в Україну.

Так, м'ясо у Бердянську нині задоволення не з дешевих. Сало, наприклад, можна купити за 180 гривень за кілограм.

Одна з місцевих мешканок поділилася наболілим у соцмережах: "Ціни щодня різні, не знаю, від чого це залежить. Вчора кукурудза була по 10 грн., зараз уже 15-18 грн. Картопля від 12 до 25 грн Огірки по 12-15 Перший раз ось побачили кавуни по 20 грн Персики 60-70 грн за кіло, але це маленькі, кажуть, херсонські На центральному ринку великі по 160 грн продають... Ціни на банани скачуть. Були і по 70 грн., і по 90, сьогодні 80 грн.".

До речі, у кафе місцеві жителі та гості курорту тепер можуть розплатитися не лише гривнями, а й рублями. Ціни, як і слід було очікувати, у місцях громадського харчування теж підскочили. Наприклад, стандартний "Мохіто" тепер можна випити за 195 гривень, а за 150 грамів картоплі фрі доведеться заплатити 85 гривень.

Читайте також:

Росія готується до удару: у море вийшли кораблі з ракетами "Калібр" .

З ним щось не те: Максим Галкін здивував своїм зовнішнім виглядом. Фото .

Радник Конгресу США: Україна має бити по об'єктах у Білорусі, Криму та Росії .