Борис Джонсон , який є одним із найзатятіших противників путінської агресії, прийняв рішення скласти свої повноваження на посаді глави британського уряду.

Політик звернувся до нації у четвер, 7 липня, повідомляє Оглядач із посиланням на Sky News.

Він висловив подяку всім, хто голосував за консерваторів на останніх виборах.

"Причина, через яку я так завзято боровся в останні кілька днів, щоб продовжити передавати мандат особисто, не тільки в тому, що я хотів цього, а й у тому, що я відчував, що це моя робота, мій обов'язок, моє зобов'язання. вами", – зазначив прем'єр.

"Я безмірно пишаюся досягненнями цього уряду у здійсненні Brexit, врегулюванні наших відносин із континентом, поверненні цій країні права приймати власні закони в парламенті", – сказав у своїй промові Джонсон.

Нового прем'єра буде призначено на партійній конференції в жовтні. Разом із Джонсоном йдуть у відставку 57 осіб правлячої партії.

Раніше повідомлялося, що, за словами журналіста видання The Daily Telegraph Бена Райлі-Сміта, Джонсон після відставки планує провести телефонну розмову з президентом України Володимиром Зеленським.

Як зазначає журналіст, ймовірно Джонсон говоритиме із Зеленським про свою рішучість продовжувати служити країні та вирішувати спільні інтереси Британії та України до осені.

Читайте також:

Це прокляття: російські ракети, випущені з Білгорода Україною, вирішили самі повернутися назад. Відео.

Легендарний актор Івар Калниньш: Росія вже загадала весь світ Україну вони не захоплять.

Діти, як же так? Туреччина пропустила російський корабель із краденим українським зерном.