Величезне суховантажне судно, яке вивозило вкрадене зерно з території України, не було затримано. Російським окупантам-мародерам все сходить із рук. Вони безкарно везуть із нашої країни не лише пральні машинки, крадені автомобілі, а й тисячі тонн дорогоцінного українського зерна.

Як повідомляє Українська правда , турецька влада чомусь відпустила російське суховантажне судно Zhibek Zholy, яке прибуло з вантажем зерна з окупованого Бердянська. В українському МЗС вже відреагували на цей дикий інцидент.

"Завдяки оперативному втручанню відповідних органів влади України, це судно не змогло розвантажити крадене і було затримано. Турецькій стороні було направлено запит на арешт судна та вантажу. Водночас, ігноруючи звернення української сторони, увечері 6 липня судно було відпущено", - йдеться у заяві.

У МЗС зазначили, що у зв'язку з неприпустимою ситуацією, що склалася, до відомства запросили посла Туреччини в Києві.

"Українська сторона з глибоким розчаруванням сприйняла зазначену інформацію і звертається до турецької сторони з наполегливим проханням провести розслідування зазначеної ситуації та надати вичерпну відповідь на запити відповідних органів влади України, а також усіма засобами запобігти подібним випадкам у майбутньому", - йдеться у заяві.

Нагадаємо, українське зерно окупанти вивозять, за даними журналістів, з території Донецької, Луганської, Херсонської та Запорізької областей. З початку травня до середини червня росіяни вкрали понад 180 тисяч тонн урожаю.

У матеріалі "Схем" сказано, що на окупованих територіях зафіксовано випадки, коли загарбники насильно відбирали у місцевих фермерів зерно та змушували підписувати контракти про конфіскацію до 70% продукції. Після викрадення український урожай потрапляє до анексованого Криму, звідки на вантажівках його вивозять у "голодні" райони Російської Федерації.

"Є незахищені аграрні регіони Росії, які із задоволенням прийматимуть вкрадене, а частину вони, звичайно, будуть відправляти, бо це досить цінний бізнес. Це мільйонні доходи, які вони фактично отримуватимуть, нічого не витративши для цього. Просто заволодівши територіями військовим шляхом", - розповів заступник голови громадського союзу "Всеукраїнська аграрна рада" Денис Марчук у спілкуванні з журналістами.

Читайте також:

Ніхто не очікував: друга ця війна почнеться на території Росії. Експерт розповів, як рухне Кремль.

Названо готелі Туреччини, в яких можна відпочити без росіян. Список.

Зеленський назвав термін закінчення війни. Він нічого не приховує. Що потрібно знати.