В Україні було запущено новий upcycling-бренд REwind, який стартував з лімітованої колекції Demilitarization (Демілітаризація), яка включає колекцію курток-ветровок, зроблених з парашута збитого в Україні російського льотчика СУ-24. Про це розповів директор бренду Олег Волосовський.

Колекція, за його словами, фіксуватиме події війни, яка зараз відбувається в Україні.

А куртки є унікальними арт-об'єктами, створеними згідно з філософією upcycling з парашута збитого ворожого льотчика. Кожна ветровка супроводжується номером, який не повторюється.

Нагадаємо, політика Upcycling – це повторне використання речей із наданням їм нової функціональності.

Втім, ідея створювати одяг із парашутів не нова. Під час Другої світової парашути часто використовувалися повторно. Вони шилися з шовку та нейлону, а за дефіциту воєнного часу якісну тканину було дуже нелегко дістати.

Так що запасливі військові часто зберігали свої власні парашути, або купували їх у колег, іноді й брали як трофей. Виходити заміж у сукні з військового парашута стало новою традицією військового часу та пошани нареченому, який повернувся з фронту.

Так, у Смітсонівському інституті зберігається вінчальна сукня американки Рут Хенсінгер, зшита з парашута її нареченого Клода. У 1944 році американський пілот Клод Хенсінгер був підбитий японськими ППО, він катапультувався і врятувався, провів ніч, загорнувшись у парашут, а вранці повернувся до своїх. Парашют, який врятував йому життя, він зберіг, і, після повернення додому, вручив Рут як подарунок.

Читайте також:

На скільки днів у військкоматі видадуть дозвіл на поїздку до іншої області. Роз'яснення .

Лаврова засікли в компанії самовару із зображенням свастики. От і вляпався. Фото .

Кремль зганьбився: в ефірі ТБ випадково показали, як Путіна посилають на три літери .