З огляду на те, що Фінляндія прискореними темпами вступає до НАТО, Путін чомусь раптом почав відводити свою військову техніку від кордону з фінами.

Як повідомляє ТСН , відповідні супутникові знімки з відведенням техніки опублікувала фінська державна телерадіокомпанія Yle.

За даними журналістів, із середини травня з тамтешньої російської бази вивезли понад 100 одиниць техніки, включаючи десятки бронетранспортерів.

На знімках зафіксовано російську військову частину 34667, розташовану в селі Алакуртті в Мурманській області. Це приблизно за 70 км від кордону з Фінляндією.

"Принаймні третина або навіть половина приблизно від 2000 солдатів залишили базу одночасно", - зазначили в Yle.

Фінський військовий експерт Марко Еклунд висловив припущення, що цих російських військових відправили воювати в Україну.

Зазначається, що у військовій частині 34667 дислоковано 80-ту окрему мотострілецьку бригаду. Росія офіційно не повідомляла про відведення техніки та солдатів з Алакуртті.

Фото: Yle

Yle додає, що наближеність Алакурті до фінського кордону, а також спеціальні навички ведення персоналом бази боїв в Арктиці роблять цю базу "найсильнішим російським підрозділом на північ від Арктичного кола для Фінляндії".

"З огляду на супутникові знімки та публічно наявну навесні інформацію, Алакурті залишалася єдиною військовою базою поблизу Фінляндії, яка досі не направила повний бойовий підрозділ на війну в Україну", - зазначає видання.

Читайте також:

"Голоду бути": Лукашенко вже розповідає, як усі залишаться без їжі.

На скільки днів у військкоматі видадуть дозвіл на поїздку до іншої області. Роз'яснення.

Лаврова засікли в компанії самовару із зображенням свастики. От і вляпався. Фото.