Прем'єр-міністр Королівства Швеція Магдалена Андерссон, яка відвідала Україну і подивилася на наслідки варварських ударів росіян, назвала дуже швидкий і простий спосіб припинення війни.

Як передає УНІАН, на спільній прес-конференції з президентом України Володимиром Зеленським у Києві вона заявила, що засуджує жорстоку та безглузду агресію Росії, у тому числі вбивства цивільних, а також руйнування.

Андерссон наголосила, що цілеспрямовані удари Росії по сільськогосподарському сектору України завдають шкоди як Україні, так і глобальній безпеці продовольства.

"Відповідальність за цю кризу, що розвивається, лежить виключно на Росії. Агресія Росії проти України повинна припинитися. Росія не повинна отримати можливість досягти досягнень від її порушення міжнародного права та інших фундаментальних принципів. Ми переконані, що найкращий спосіб припинити цю війну - це збільшити підтримку Україні та збільшити тиск на Росію через додаткові санкції. І важливо, щоб наші зусилля тривали стільки, скільки це буде необхідно", - наголосила Андерссон.

"Але ми всі знаємо, що є один легкий спосіб припинити цю війну: Росія може припинити її та вирушити додому", - наголосила шведський прем'єр.

Читайте також:

Вам не раді: росіянам у європейських кафе почали начхати в чашки та склянки.

Путін наказав не шкодувати ні людей, ні техніку: у МВС розповіли, як Путін керує військовими.

Пенсійне посвідчення тепер з'явиться у "Дії". Як це працює.