Російські варварські війська були готові завдати ударів по мирних містах України старими радянськими ракетами, які розроблялися для знищення авіаносців, а не для ударів по мирних кварталах.

Як повідомляє УП, про загрозу ракетних ударів розповів речник командування Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі національного телемарафону.

"Щойно в центральній території України і на сході було оголошено повітряну тривогу... Цього разу російські літаки, які носять під крилами пересолвуті ракети Х-22, злетіли з аеродрому "Шайківка" (Калузької області РФ -ред), облетіли навколо України , покрутилися біля Криму, загрожували Україні новими ударами. Обстрілів цього разу, на щастя, не було", - заявив Юрій Ігнат.

Він нагадав, що ігнорувати повітряну тривогу не можна. Ракети класу Х, які часто використовують РФ – це надзвукові крилаті ракети великої дальності, які надзвичайно важко вразити, тому вони несуть значну загрозу.

Раніше фахівці розвідки Міноборони Великобританії помітили на відео з камер відеоспостереження, що російська крилата ракета, яка вразила торговий центр у Кременчуці, найімовірніше, була Х-32.

"Ця зброя ще менш точна та непридатна для точкових ударів, і майже напевно неодноразово призводила до жертв серед цивільного населення в останні тижні", - написали у розвідці країни-союзниці України.

Тим часом відомий російський блогер Анатолій Несміян (Ель Мюрид) розповів, що при атаці на Кременчук Росія використала Х-22 "Буря".

Він навіть розповів, чому клас цих ракет особливо небезпечний для мирних міст із густо забудованими цивільними об'єктами.

"Ракета була оснащена передовою на той момент системою захоплення мети, суть якої - направити ракету на радіоконтрастну мету.

Тобто на найбільшу в межах досяжності ракети на останній ділянці траєкторії. Враховуючи, що ракета повинна була застосовуватися за морськими цілями, така логіка виглядає бездоганною: у відносно щільному морському строю кораблів супротивника потрібно знайти найбільший корабель (а він однозначно буде пріоритетною метою) і прорватися до нього зі своєю тонною вибуховою речовиною. Таких ракет за авіаносним ордером противника може стати фатальним для величезного авіаносця, що, власне, і змушувало противника триматися на шанобливій відстані від радянських берегів", - пише блогер.

Читайте також:

А тепер нехай Путін замислиться: у Зеленського висунули умови Кремлю. Нехай готується.

Маля забрав ангел: росіяни відкрили вогонь по легковику. Там їхала сім'я з дитиною.

Зеленський прямо сказав Лукашенку: втягувати Білорусь у війну з Україною – це небезпечно.