Президент України Володимир Зеленський заявляє про можливу кризу Всесвітньої безпеки. Це пов'язано з тим, що Путін планує військове вторгнення в Польщу, Молдову і країни Балтії.

Як повідомляє Главред, з такою заявою президент України виступив в ході свого відеозвернення до країн НАТО на саміті в Мадриді в середу, 29 червня.

"Росія місто за містом хоче поглинути Так всіх в Європі, кого керівництво Росії вважає своєю власністю, а не незалежними державами. Це - справжня мета Росії. Питання - хто наступний для неї? Молдова? Країни Балтії? Польща? Відповідь - всі вони. Цілі Росії відомі. Вони очевидні. Російське керівництво бачить світ по-іншому. Не так, як ви.

Вони дивляться, наприклад, на Литву - не як на члена вашого альянсу, а як на Республіку Радянського Союзу. Для нас вона колишня Республіка СРСР, для нас це минуле, а вони її розглядають як можливу майбутню, вони знову хочуть її поневолити", - описав ситуацію президент.

Також Володимир Зеленський підкреслив, що Північноатлантичний альянс вже протягом року може зіткнутися з "реальним провалом" своєї політики безпеки, оскільки присутня загроза атаки країн-учасниць Організації з боку Росії.

Раніше перший заступник голови комітету Ради Федерації РФ з міжнародних справ Володимир Джабаров заявив, що блокада Литвою Калінінградської області може призвести до збройного конфлікту з Росією.

"Якщо це (блокада) відбудеться, то справа може дійти до збройного конфлікту. І треба говорити правду в обличчя. Згідно 4-й статті нашої Конституції, Російська держава зобов'язана захищати свою територію і забезпечувати свою безпеку. Якщо ми відчуємо, що ця безпека порушується і загрожує нам втратою території, то, звичайно, ми підемо на крайні заходи, і нас нічого не зупинить", – заявив Джабаров російському телебаченню.

Читайте також:

Потужний потоп у Києві: машини затопило по самі дахи. Місто пішло під воду. Відео.

Їх навіть небо не тримає: в Україні "самоліквідувався" бойовий вертоліт РФ.

Астролог, який попереджав про небезпеку, назвав нову небезпеку.