Ще 3 березня 2022 року стало відомо, що в Херсоні російські військові захопили "Суспільне мовлення: Херсон". Окупанти хотіли застосувати цей потужний канал зв'язку для поширення дезінформації, наприклад, про капітуляцію України або ж підписання мирного договору з Путіним. Ось тільки про рівень "фахівців" телеканалу в окупації вже ходять Анекдоти. Ще б пак, кілька тижнів знадобилося "профільним фахівцям" росіян, щоб відключити телеканал від трансляції загальноукраїнського телемарафону. При цьому попереднє місце роботи адміністратора і зовсім викликає сміх.

Так, стало відомо, що в Херсоні окупанти призначили адміністратором свого телеканалу прибиральницю.

Відомо, що ім'я колаборантки-Лілія Макарова. У жінки є досвід роботи на телебаченні, оскільки до окупації вона працювала прибиральницею відповідно до договору про надання послуг і мила підлоги на телеканалі "Суспільне", приміщення якого в лютому захопили російські загарбники.

Про це передавати менеджер Херсонської філії" Суспільного " Михайло Сваричевський.

"Майже 4 місяці окупації будівель" Суспільне. Херсон", і ось, перші прояви трк "Таврія". Оголошення про набір людей було як від імені окупаційної влади, так і нібито від імені телерадіокомпанії "Скіфія". Кадрова політика " Таврії "заслуговує на окрему увагу — адміністратором трк" Таврія " призначена Лілія Макарова. Ніякого відношення до трудового колективу філії він не має. Лілія працювала у нас прибиральницею згідно з договором про надання послуг", — розповів Сваричевський.

Крім того, журналіст згадав, що в спілкуванні Лілія Макарова йому запам'яталася тим, що зверталася до нього "Михайло Михайлович з наголосом на другу і".

Нового Адміністратора вже встигли показати по російських каналах. У сюжеті пропагандистів Макарова заявила, що відмовилася виїхати на Західну Україну: "навіщо? Для чого? Я вирішила залишитися тут".

Крім того відомо, що телеведучою так званої "Таврії" стала неповнолітня школярка Влада – учениця 10 класу. А технічний склад на відео пропагандистів-швидше за все з Криму, підкреслив Сваричевський.

Читайте також:

Латвія терміново розгортає зенітно-ракетні комплекси. Російська загроза.

Це звірі: війська РФ б'ють по українцях, які готують їжу на вулиці, залишившись без житла.

У квартирах буде прохолодніше: українців попередили про складну зиму.