Оригінальний рецепт львівського сирника належить легендарній галицькій кулінарній мисткині, авторці кількох книг рецептів Дарії Цвєк. Проте пізніше кондитери почали додавати в львівський сирник мак, горіхи, цукати.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяПродукти для сирної маси:
- 1.5 кг кисломолочного сиру (жирного);
- 6 яєць;
- 300 г цукру;
- 600 г сметани (20% жирність);
- 20 г порошок до печива (розпушувач) ("proszek do pieczenia" виробник Emix або Dr.Oetker);
- 0.5 ч.л. солі;
- цедра з 1 апельсину;
- 80 г кукурудзяного крохмалю (або пудинг ванільний 2 або 3 пачки);
- 30 г какао.
Для шоколадної помадки (3/1 де 3 шоколад 1 вода):
- 240 г чорного шоколаду;
- 80 г води.
Збиваємо до пухкої маси яйця з цукром.
Додаємо інші інгридієнти, та добре перемішуєм.
До отриманої суміші додаємо сир (якщо сир крупинками, пропустити через м’яcopyбку або змолоти у блендері), усе збити міксером на низькій швидкості не більше хвилини.
До речі, для виготовлення сирника береться тільки найкращий і свіжий кисломолочний сир найвищої жирності.
Викласти отриману суміш в форму для запікання і помістити в розігріту духовку. Випікати сирник протягом години при температурі 190º.
Читайте також:
Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь
Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт
Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт