У ніч на 26 червня 2022 року росіяни дуже жорстко обстріляли ракетами столицю України, Київ. Жителі міста почули як мінімум чотири сильні вибухи.

"Кілька вибухів у Шевченківському районі. Бригади швидкої та рятувальники на місці. У двох будинках відбувається порятунок і евакуація жителів", - написав о 7:01 мер Києва, Віталій Кличко.

Як повідомив міський голова столиці Віталій Кличко, до постраждалого Шевченківського району ще о 6:41 виїхали рятувальники та бригади швидкої допомоги.

У Державній службі з надзвичайних ситуацій України повідомили, що внаслідок ракетного обстрілу сталося загоряння в 9-поверховому житловому будинку з частковим руйнуванням 7-9 поверхів. Загальна площа загоряння склала 300 кв. м.

Зараз рятувальники проводять евакуацію людей і вживають заходів з ліквідації пожежі, а також шукають людей, що могли опинитися під завалами.

Друге попадання" вискоточной " ракети Путіна в Києві було в дитячий сад на вулиці Половецькій. На місці, де був дитячий майданчик, тепер воронка діаметром 7 метрів. Про це повідомляє Геращенко.

Якщо вірити інформації від народного депутата Олексія Гончаренка, то на світанку 26 червня російські окупанти випустили по Києву і околицях 14 ракет.

Кілька військових кореспондентів в Україні припустили, що цей напад міг бути причиною того, що Путін увірвався в Кремль пізно ввечері в суботу, 25 червня.

Також відомо, що як мінімум одну з ракет над Київщиною збили сили ППО, стверджують очевидці.

До речі, напередодні в суботу, 25 червня, з Білорусі було завдано ряд дистанційних авіаударів, коли кілька російських бомбардувальників Ту-22М випустили кілька ракет по цілях на півночі і заході, в тому числі поблизу Києва і Львова.

Читайте також:

У Кремлі зробили заяву з приводу кандидатства України в ЄС, натякнувши на проблеми.

Підтримували Путіна: в Угорщині тепер немає бензину. Криза на автозаправках.

Кара для Путіна: Польща відкриває потужний коридор для військових НАТО.