Медівник, це давня українська традиційна випічка. На кожному святковому столі, він був та є одним із найголовніших смаколиків. Його неймовірний аромат, відчутний у хаті ще під час випікання. Додані горіхи та гвоздика, роблять його смак ще більше наповненим. А темний колір, отриманий завдяки спаленому цукру, додає своєї певної родзинки.

Такий медівник добре зберігається, тому буде доречно пекти такі медовики нашим військовим.

Інгредієнти (форма 22*32 см) :

Для сиропу: цукор - 3 ст.л (60 г) окріп - 0,5 скл.

Тісто:

  • яйця-3 шт;
  • цукор-2 ст. (400 г);
  • кефір-1 ст. (250 мл);
  • мед-3 ст. л (100 г);
  • сода - 2 ч. л.;
  • масло рослинне - 0,5 ст. (100 мл);
  • борошно-4 ст. (800 г);
  • родзинки-100 г

Читайте також:

Це по-українськи: як приготувати смачний капусняк з пшоном. Рецепт наших бабусь

Швидкий сніданок: як приготувати справжній французький омлет. Невідомий рецепт

Всього лише три картоплі, терка і яйце: як швидко приготувати ситний перекус. Рецепт