Стало відомо, що завдяки відмінній роботі українських захисників буксир Чорноморського флоту РФ "Василь Бех", який був спущений на воду тільки в 2016 році, перетворився на" плавучий осередок " біля берегів Одеси і більше не зможе брати участь у війні проти України.

Відомо, що попадання було, коли він віз на острів Зміїний боєприпаси, зброю та особовий склад ЧФ РФ. Зенітно-ракетний комплекс "Тор" на борту не допоміг буксиру уникнути удару.

"Незважаючи на оздоблення зенітно-ракетним комплексом "ТОР", буксир перетворений на плавуче багаття. За попередніми даними, уражено 70% екіпажу, доля решти-невідома", - йдеться в повідомленні Одеської міськради.

Глава Одеської ОВВА Максим Марченко заявив, що буксир вразили американською ракетою Harpoon.

Оперативне командування "Південь" поділилося подробицями операції зі знищення російського корабля і втратами путінських військ.

Так, за попередніми даними, на борту буксира перебували 33 людини: 23 з них поранені, десять пропали безвісти.

Також в прес-службі Одеської міськради повідомляли, що росіяни намагалися провести пошуково-рятувальну операцію, але це не принесло результат.

Глава Одеської ОВВА Максим Марченко заявив, що буксир вразили американською ракетою Harpoon.

Відзначається, що "Василь Бех" був побудований на судноремонтному заводі в Астрахані, водотоннажність – 1605 тонн, був прийнятий в Чорноморський флот Росії в 2017 році.

Читайте також:

"Кілька тижнів": у Пентагоні заявили про переломний момент в Україні.

"Ракети можуть прилетіти навіть з Новоросійська": експерт розповів, чи зможуть ЗСУ потопити флот РФ.

Невістка Олега Янковського назвала Одесу мамою і опублікувала вкрай провокаційну фотографію з прапором України.