За словами Джо Байдена, він під час розмови з українським президентом Володимиром Зеленським поінформував його про нові постачання військової допомоги для українських захисників.

Як повідомляє ТСН, відповідна інформація розміщена на сайті Білого дому.

"Я поінформував президента Зеленського, що Сполучені Штати надають Україні ще 1 мільярд доларів допомоги, включаючи додаткову артилерію і озброєння берегової оборони, а також боєприпаси для артилерії і передових ракетних систем, які необхідні українцям для підтримки оборонних операцій на Донбасі.

Ми також обговорили сьогодні в Брюсселі зусилля міністра Остіна з координації додаткової міжнародної підтримки українських збройних сил", — йдеться в повідомленні.

Також США виділить 225 млн доларів для надання гуманітарної допомоги українцям.

"Мужність, стійкість і рішучість українського народу продовжують надихати світ. І Сполучені Штати разом з нашими союзниками і партнерами не будуть вагатися у своїй відданості українському народу, що бореться за його свободу", — підкреслили в Білому домі.

Раніше повідомлялося, що кількість зброї, яку поставили західні партнери Україні значно нижче, ніж потрібно Києву. Видання Financial Times порівняло фактичні обсяги військової допомоги, надані Заходом, і запити України.

Відзначається, що найкраще йдуть справи з танками. Союзники надали Україні понад 50% від запиту. Українські військові отримали близько 270 танків з 500.

Найгірше з поставками реактивних систем залпового вогню. Україна запросила у партнерів близько 300 одиниць, але поки отримала тільки 50. Це шоста частина потреби.

Також Україні потрібно близько 1000 гаубиць. Поки запит виконаний тільки на чверть, тобто 250 одиниць.

Читайте також:

Названо два міста, на які можуть рушити війська РФ після Донбасу.

Арестович розповів, через що Україна може програти путінським військам.

Не витримав: президент Китаю особисто вимагає від Путіна припинити війну в Україні.