Генерал-лейтенант запасу Ігор Романенко розповів про те, яке найважливіше завдання російський бункерний президент Путін поставив перед військовим командуванням.

За його словами, до 1 липня російські окупанти повинні завершити повне захоплення Донецьку область в її адміністративних межах.

Як повідомляє УНІАН, про це Романенко заявив в інтерв'ю одному з YouTube-каналів.

"Це не кажучи вже про "ЛДНР", по можливості, як ми бачимо, в Харківській області - вони сказали, що частина області повинна відійти до прикордонної області РФ. Тобто готується легітимація позицій, пов'язаних з тим, що все захоплене в прискореному порядку має стати територією РФ", - заявив Романенко.

За його словами, Путін також вимагає від своїх генералів повного контролю над Херсонською та частиною Запорізької області.

Тим часом, український військовий експерт, полковник запасу Олег Жданов раніше заявляв, що Путін збирається взяти оперативну паузу, щоб підготувати нове угруповання військ для удару по Україні.

"Він хоче застовпити всі свої досягнення, досягнуті на сьогоднішній день. Тобто ту лінію фронту, яка є сьогодні. І швидше за все, взяти паузу, тому що він прекрасно розуміє, що подальше просування для нього буде дуже проблематично – [потрібно] взяти паузу для збору чергового угруповання військ, а потім продовжити", – підкреслив експерт.

Раніше представник Головного управління розвідки Міноборони України Вадим Скібіцький в інтерв'ю The Guardian заявив, що у російських окупаційних військ закінчуються високоточні ракети, але Кремль може ще повноцінно воювати з Україною протягом року. Однак, вже зараз Путіну вигідно затягнути війну, щоб накопичити сили і позбутися західних санкцій.

Читайте також:

Буде гірше, ніж в Україні: Лукашенко вже почав лякати білорусів "заварушкою".

Мільйони готові повстати проти Кремля: у Росії назріває бунт через втрати в Україні.

У військ РФ закінчуються ракети. У розвідці розповіли, скільки ще протягне Путін.