Стало відомо, що українцям, які почали відновлювати зруйноване війною житло за власні кошти, будуть компенсовані витрати. Так, в українському уряді розраховують виплатити компенсації за рахунок заарештованих і конфіскованих на Заході російських активів.

Про це передавати у середу, 8 червня, прем'єр-міністр Денис Шмигаль після низки нарад щодо заходів щодо відновлення України.

На темі зруйнованого житла глава українського уряду акцентував окремо.

"Розуміємо, що повернулися в свої будинки українці прагнуть максимально швидко відремонтувати пошкодження. Тому зараз зосередимося на прискоренні фіксації збитку, щоб кожен, хто робить зараз ремонт за свій рахунок, розумів — держава компенсує витрати", — запевнив Шмигаль.

За його словами, це буде зроблено відразу, як тільки західні партнери передадуть Україні заарештовані і конфісковані російські активи.

Міністерству розвитку громад і територій доручили в максимально стислі терміни визначити єдиний документ, яким фіксуватимуться збитки по кожному будинку і квартирі. Також Уряд планує спростити порядок отримання документа.

Читайте також:

Іди, холоп! У Москві путінський Bentley з мигалками збив людину. Відео.

Вимагали підтримати "спецоперацію": головний рабин Москви покинув Росію.

Канада заборонила обслуговувати росіян. Такого ще не було. Список заборон