У разі надання заяви про призначення пенсії за віком не пізніше трьох місяців після виникнення права на це, гроші будуть виплачені в повному обсязі.

Про це говоривши на Facebook-сторінці Пенсійного фонду України.

Так, за консультацією звернулася харків'янка - вона пояснила, що народилася 20 січня 1962 року і планувала подавати документи в лютому, але у зв'язку з активними бойовими діями в місті не змогла це зробити вчасно.

"Мені порекомендували подати заяву на призначення пенсії через електронний портал. Багато разів пробувала, але портал не працював. Змогла зайти тільки 21 квітня, і тоді подала документи. В результаті чого втратила кошти за період воєнного стану", - написала вона.

Жінку цікавило, чи отримає вона гроші в повному обсязі.

За інформацією Пенсійного фонду, за призначенням пенсії за віком можна звертатися в будь-який час після виникнення права на пенсію.

"Якщо заяву про призначення пенсії за віком подано не пізніше трьох місяців з дня досягнення пенсійного віку, пенсія призначена з дня, що настає за днем досягнення пенсійного віку",- йдеться в повідомленні.

У разі звернення за пенсією не пізніше трьох місяців з дати народження після досягнення пенсійного віку-пенсію призначать з дати звернення за нею.

Пенсіонерці порадили звернутися за консультацією на" гарячу лінію " Контакт-центру Пенсійного фонду України для з'ясування обставин та надання більше інформації про себе.

Читайте також:

Піди, холоп! У Москві путінський Bentley з мигалками збив людину. Відео.

Вимагали підтримати "спецоперацію": головний рабин Москви покинув Росію.

Канада заборонила обслуговувати росіян. Такого ще не було. Список заборон