Нещодавні удари по Києву з боку Росії говорять про те, що Путін залишив у заначці високоточні ракети виключно для обстрілу української столиці. Запаси сучасних ракет армія-окупант вичерпала і змушена використовувати старі радянські боєприпаси для ударів по всій решті території України.

Як повідомляє ТСН, про це розповів військовий експерт Олег Жданов.

"Дійсно, Х-22 (радянська Надзвукова крилата протикорабельна ракета повітряного базування великої дальності – ред.), Х-59 (радянська російська високоточна авіаційна ракета класу "повітря-поверхня" середнього радіусу дії – ред.) – це ракети малої дальності, це ракети максимально на відстань 300-600 км. А ось по Києву удар завдали з акваторії Каспійського моря. Ракетами Х-55 або Х-101 зі стратегічних бомбардувальників ТУ-95", — повідомив експерт.

За словами Жданова, стратегічні бомбардувальники базуються в місті Енгельс, це передмістя Саратова. Там основна база Російської Федерації.

"Вони виходять в акваторію Каспійського моря і звідти наносять удари. Ці ракети мають дальність 2-2, 5 тис.км. тому вони з такої відстані і наносять удари.... Бачите, для Києва ще приберегли високоточні ракети. Хоча всі ці ракети, це всі старі радянські ракети. Не Сучасні. Там модернізована тільки Х-555. Наскільки я розумію, вона вже не зустрічається у зведеннях розвідки про обстріли нашої території. Тобто Росія дійсно використовує ракети радянського зразка. По Києву-більш точні, а по інших територіях – вже, що доведеться", — резюмував він.

Читайте також:

Ракетні удари по Києву - це "сигнал" для США. Посол пояснив, що це означає.

Армія РФ вже панікує: ЗСУ отримають Британські ракетні установки. Що за звір.

Тривожна ситуація: на кордон з Білоруссю прибули війська РФ з "Іскандерами" і "Панцирами".