Ракетні удари по Києву вранці 5 червня могли бути сигналом Росії для США і спробою перешкодити передачі військової допомоги Україні. Останній фактор, зокрема швидкість поставок, мають визначальне рішення для результату війни.

Як повідомляє Обозреватель, таку думку висловив посол Естонії в Україні Каймо Кууск, передає ERR. "Війна закінчиться перемогою України. Наскільки швидко це станеться, повністю залежить від того, як швидко Захід поставить Україні ту зброю, яку вона просить", – упевнений дипломат.

Він сказав, що з одного боку РФ, безсумнівно, хоче перешкодити заходу допомагати ЗСУ. З іншого боку, випущені по столиці ракети можна розглядати як сигнал на адресу Сполучених Штатів Америки.

"Через більш ніж два роки в Київ нарешті був призначений американський посол, 1 червня відбулося вручення вірчих грамот президенту [України Володимиру] Зеленському", - пояснив Кууск.

При цьому він вважає, що поки що про повторний наступ окупантів на Київ не йдеться.

"Спочатку слід було б захопити Сєвєродонецьк і звідти рухатися далі. Вони і з цим не впоралися, були відбиті від Харкова. Наступу на Київ я в даний момент не бачу", – заявив дипломат.

Він вказав на той факт, що іноземні посольства, які евакуювалися зі столиці України на початку війни, вже почали повертатися. Відкрито понад 50 дипмісій, тобто більшість послів країн ЄС знову працюють у Києві.

"З тих, хто був до війни, відсутні тільки Бельгія та Ірландія, інші повернулися", - сказав Кууск.

Він додав, що в дипломатичному корпусі в Києві обговорюється необхідність прискорити постачання зброї Україні, а думка президента Франції Емманюеля Макрона, що Росію "не слід принижувати", підтримки не знаходить.

"Зрозуміло, у різних країн різний темп. Я тут не говорив ні з одним дипломатом, який би схвалив останні кроки Макрона", – підкреслив Кууск.

Читайте також:

Армія РФ вже панікує: ЗСУ отримають Британські ракетні установки. Що за звір.

Тривожна ситуація: на кордон з Білоруссю прибули війська РФ з "Іскандерами" і "панцирами".

Джонсона збираються звільнити. Що буде за допомогою Україні і чому радіє Путін.