Спікер Верховної Ради України Руслан Стефанчук зазначив, що Україна повинна якнайшвидше отримувати західну зброю. При цьому, за словами Стефанчука, наша країна потребує і підводних човнів.

Як повідомляє Главред, про це Стефанчук заявив під час зустрічі з Федеральним міністром оборони Німеччини Христиною Ламбрехт.

Він подякував Уряду Німеччини за всю надану військову допомогу, висловив сподівання, що подальші поставки прискоряться і додав, що Україні потрібні ще й підводні човни Німеччини.

"Це питання виживання України як держави, питання захисту Мого народу, питання цілісності Української держави. Кожен день, що проходить з моменту прийняття рішення до його імплементації, забирає в України кращих синів і дочок. Тому постачання новітньої техніки в Україну - це питання прискорення нашої спільної перемоги", - зазначив Руслан Стефанчук.

Також він підкреслив, що Україна готова до співпраці з Німеччиною в оборонній сфері, як сьогодні, так і в майбутньому.

"Розраховую, що системи IRIS-T в найкоротші терміни зможуть бути поставлені в Україну і захищати українські міста від нальотів російської авіації і ракетних обстрілів. Не виключаю отримання від Німеччини підводних човнів, тому що ми готові стати оборонним східним кордоном всієї Європи. І ця співпраця буде взаємовигідною як на цьому етапі, так і в майбутньому", - зазначив він.

Читайте також:

У Путіна злякалися нових озброєнь для ЗСУ. Вже не впізнали Шольца і запитали: "дядько, ти хто?".

У мережі показали "машину судного дня". Така була тільки у Брежнєва.

"Видадуть за Серцевий Напад": генерали РФ хочуть прибрати Путіна через свої втрати в Україні.