Якщо вірити словам прес-секретаря президента Росії Дмитра Пєскова, то Кремль не збирається застосовувати ядерну зброю у війні з Україною. При цьому чиновник уточнював, що Путін завжди зможе змінити своє рішення, якщо, наприклад, "з'явиться загроза існуванню держави". 1 червня 2022 року The New York Times опублікував авторську колонку американського президента Джо Байдена із заголовком "що Америка буде і чого не робитиме в Україні" і це, судячи з усього, стало поштовхом знову відновити розмову про ядерну зброю.

Стало відомо, що кремлівський журналіст Володимир Соловйов пригрозив американському президенту Джо Байдену застосувати ядерну зброю по цілях в США. Свої погрози пропагандист висловив в ефірі свого політичного шоу.

Так, коментуючи слова американського лідера Джо Байдена про те, що США не бачать у Росії планів використовувати тактичну ядерну зброю в Україні, він заявив: "Джо, а ми і не збираємося бахати по Україні ядерною тактичною зброєю. Якщо ми бахнемо, то стратегічним, і не по Україні зовсім. Тому, Джо, ти себе-то не заспокоюй".

Соловйов заявив, що Росія може завдати ядерного удару стратегічною ядерною зброєю.

До речі, йому радісно піддакувала інша відома пропагандистка Маргарита Симоньян і гості студії.

Зазначимо, що нещодавно ще одна російська пропагандистка, Ольга Скабєєва, заявила, що так звана спецоперація в Україні переросла в "справжнісіньку війну". За її словами, РФ належить тепер "демілітаризувати НАТО".

Читайте також: