Іноземні інвестори досі не отримали виплат по російських державних облігаціях, які повинні були відбутися ввечері 27 травня.

По всій видимості, через те, що Росія зазнає історичної поразки при вторгненні в мирну Україну, Путіну вже не до стану справ в російській економіці – всі сили і залишки коштів кинуті на приховану мобілізацію і розконсервування старої радянської техніки.

Як повідомляє УНІАН з посиланням на Bloomberg, 27 травня було терміном здійснення виплат за облігаціями Росія-2026 і Росія-2036 (71,25 мільйона доларів і 26,5 мільйона євро відповідно).

Як пише Bloomberg, якщо протягом 30 днів гроші не надійдуть на рахунки, за російськими закордонними зобов'язаннями буде оголошено дефолт.

Після вторгнення Росії в Україну США заборонили РФ обслуговувати зовнішній держборг. Це призвело до нової хвилі розмов про дефолт в країні-агресора. Ряд фахівців прогнозують, що він може бути оголошений вже в кінці червня.

Нагадаємо, переддефолтна ситуація в Росії склалася вже станом на 16 березня, коли були проведені попередні виплати за зовнішніми борговими зобов'язаннями. Враховуючи санкції, експерти висловлювали сумніви, що РФ зможе провести ці платежі в доларах. Однак в останній момент Росія знайшла необхідну суму і здійснила платежі в доларах.

Читайте також:

Такого ви ще не пробували: як замаринувати огірки без солі.

ЗСУ завдали потужного контрудару на Луганщині: росіяни тікають у паніці або згоряють.

Українці роблять зі старих ВАЗ Сучасні електромобілі. Фото.