Ні для кого не секрет, що свої акаунти в соцмережах Facebook і Twitter Дмитро Рогозін вів кілька років. Ще б пак, саме там він називав свого часу колишнього президента Росії Бориса Єльцина "етнічним націоналістом" і "патологічним зрадником" , а також відкрито вів конфлікт з румунською владою, яка кілька років тому не пустила літак з російським чиновником у свій повітряний простір. Схоже, аудиторії Twitter тепер стане нудно через останнє прийняте рішення главою Роскосмосу.

Стало відомо, що глава Роскосмосу Дмитро Рогозін, який до недавнього часу був активним користувачем соцмережі, закрив свій аккаунт в Twitter на тлі покупки соцмережі американським підприємцем Ілоном Маском. Відтепер читати твіти росіянина можуть тільки його передплатники.

Про це свідчать дані профілю російського чиновника в Twitter.

Зазначимо, що, як правило, Рогозін - друг і прихильник Путіна - завжди розміщував шовіністичні і ксенофобські заяви про Україну, Молдову, США і Британію.

До речі, конфлікт Маска і Рогозіна не свіжий. Він почався в 2020 році, коли росіянин привітав SpaceX з вдалим запуском Crew Dragon, на що Маск саркастично відповів жартом про американських астронавтів, яких будуть відправляти в космос на батутах:

"Спасибі, сер, ха-ха. Ми розраховуємо на взаємовигідне і процвітаюче довгострокове співробітництво".

А під час російсько-української війни Маск, який підтримує Україну в опорі кремлівської агресії, викликав Путіна на поєдинок. Але в коментарях замість російського президента з'явився Рогозін. Глава Роскосмосу процитував засновнику SpaceX дитячу казку.

На що Ілон Маск відповів: "Я бачу, ти жорсткий парламентер! Добре, можеш взяти 10% з тієї суми, що зберуть при перегляді".

Крім того, нещодавно глава Роскосмосу спробував висміяти ідею засновника SpaceX по новій соцмережі, в якій не буде заборонена свобода слова, але знову осоромився.

Читайте також:

У Зеленського повідомили Путіну погані новини. Це увійде в історію.

Дадуть ще по 6500 гривень: Кабмін прийняв рішення про допомогу українцям.

Тепер все серйозно: Польща відправляє Україні свої танки.