Ця страва дуже просте в приготуванні, але досить цікаве і апетитне. "Шубка" надає сухуватому і нейтральної за смаком рибці соковитість, приємний аромат і ошатний вигляд.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяІНГРЕДІЄНТ:
- філе риби (хек, минтай);
- крабові палички;
- майонез;
- цибуля;
- морква;
- масло рослинне;
- солі;
- чорний перець;
- сир.
Для цієї страви підійде філе будь-якої риби, беріть ту, яку ви віддаєте перевагу. Тріска, червоний окунь, тілапія або минтай, все вийде.
Готуємо всі продукти за списком. При цьому потрібно вибрати якісні крабові палички і твердий сир. Філе риби і крабові палички потрібно заздалегідь розморозити.
Шматочки риби потрібно промити і трохи обсушити.
Деко або форму для запікання застеляємо фольгою і змащуємо рослинним маслом. Викладаємо туди порційно порізане філе минтая впритул, один до одного, присипаємо трохи сіллю і меленим перцем.
Одну велику цибулину дрібно нарізаємо, а моркву натираємо на тертці.
У сковороді розігріваємо 2 ст.ложку рослинної олії, викладаємо цибулю, а через 4-5 хвилин додаємо моркву і обсмажуємо на середньому вогні до готовності, помішуючи. Цю масу викладаємо поверх філе риби і трохи змащуємо майонезом.
Тим часом потрібно включити духовку, щоб вона розігрілася до 190 градусів.
Крабові палички нарізаємо невеликими шматочками і це буде наступний куля, потім все затираємо сиром.
Відправляємо форму з рибою в розігріту до 190 градусів духовку, запікати 20-25 хвилин, до готовності (орієнтуйтеся на особливості своєї духовки).
Риба, запечена під" шубкою " з крабових паличок, моркви і сиру, готова. Подавати страву до столу можна з соусом, часточками лимона, свіжими овочами, гарніром з рису.