У своєму останньому вірші цей воїн з хоробрим і гарячим серцем писав, що його "влаштує тільки смерть чи перемога". Тепер його побратими будуть боротись проти російських окупантів ще завзятіше, щоб остання воля справжнього патріота України якнайшвидше стала реальністю.

Стало відомо, що у Маріуполі героїчно загинув воїн і поет з Буковини Сергій Скальд, який все своє життя присвятив Україні та націоналізму.

Героїчна смерть Сергія - це велика втрата для правого руху України.

Сергію було 43 роки. 2014-го після участі у Революції гідності він вирушив добровольцем у зону АТО. Воював у складі Добровольчого українського корпусу "Правий сектор". Також Сергій Скальд був бійцем окремого полку спеціального призначення ЗСУ "Азов".

Трагічну новину у Facebook повідомила матір загиблого Лариса Баламутовська.

"Ти вже не з нами😢... Наш Герой. Шукач правди. Наш захисник", - написала вона.

У коментарях співчуття висловлюють чимало друзів.

"На жаль, Україна втратила щирого патріота, який відграненим словом свого таланту надихав лицарів землі вкраїнської боронити рідний край. Прощавай, побратиме! Земля тобі тополевим пухом і пам’ять вічна!" - написали його побратими у Мережі.

А от директор Центрального палацу культури Чернівців Олександр Мадей всім нагадав, що Сергій Скальд у Чернівцях був відомим поетом і приймав участь у багатьох творчих вечорах.

Зазначимо, що під час АТО Сергій Скальд був учасником великої кількості розвідницьких операцій Добровольчого Українського Корпусу "Правий сектор". Також разом із побратимами-правосекторівцями він допоміг у блокуванні залізничного сполучення в рамках блокади ДЛНР, а ще брав участь у боях за Авдіївку.

Що ж стосується поезії, то Сергій Скальд написав чимало віршів про війну та справжніх воїнів. Він автор збірки "Навиліт. Рими калібру 5,45".

У 2020 році вийшло відео про перших 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану, які у 2014 році прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, з якого згодом був сформований 1 БОП НГУ ім. Кульчицького. У відео свій вірш прочитав поет-воїн Сергій Скальд.

Читайте також:

Ось і почалося: вперше майже за 20 років Японія звинуватила РФ в окупації

"Це військова мета": у Росії заявили, що будуть атакувати військову допомогу для України

Зеленський заявив про паради на 9 травня: "будуть ненавидіти..."