На тлі небувалої підтримки України з боку західних партнерів росіяни вирішили, як би ненароком, заявити про успішні випробування "найсучаснішої ракети в світі". Сумніви в її сучасності викликає факт, озвучений росіянами: вона складається повністю з російських комплектуючих.

Як повідомляє Українська правда, пуск міжконтинентальної балістичної ракети був проведений на космодромі "Плесецьк" з шахтної установки. Назвали ракету"Сармат". Про випробування відразу ж доповіли Путіну і показали відео запуску.

Відзначається, що ракета може оснащуватися різними блоками і типами вражаючих частин. Крім того, "Сармат" нібито може пересуватися в гіперзвуковому режимі.

"Аналогів у світі немає і ще довго не буде. Ця унікальна зброя зміцнюватиме бойовий потенціал наших Збройних сил.

Надійно забезпечить безпеку Росії від зовнішніх загроз і змусить задуматися тих, хто в запалі оскаженілої агресивної риторики, намагається загрожувати нашій країні", - повідомили російські пропагандистські ЗМІ.

Путін заявив, що ракета може "долати всі сучасні засоби протиракетної оборони".

За його словами, для створення ракети використовували тільки російські вузли, компоненти, деталі: "це буде спрощувати серійний випуск комплексу підприємствами ОПК".

Раніше повідомлялося, що оточення Путіна вже в паніці, його намагаються вгамувати.

Тим часом, у Міноборони назвали 4 області, куди знову спробують повернутися війська РФ.

Також ми писали, що у ЗСУ тепер стане набагато більше винищувачів.