Паска — це особлива, святкова і дуже смачна випічка. Кажуть, щоб готова паска була красивого жовтого кольору, необхідно підфарбувати заготівлю природними барвниками. А можна, як виявилось, застосувати секрет, що передається з покоління в покоління.
Підпишись на Hyser.com.ua в Google News! Тільки найяскравіші новини!
ПідписатисяВ першу чергу потрібно правильно підготувати родзинки перед випічкою для паски.
Для цього потрібно промити сухофрукти під краном, перебрати їх, запарити в гарячій воді на півгодини, а потім процідити через друшляк. На ніч сухофрукти замочуємо в коньяку: на 120г сухофруктів 80г коньяку (рома).
Активовуємо дріжджі: 160г молока теплого, 30г пресованих дріжджів (10 сухих), 50г цукру. Все це необхідно гарно змішати вінчиком і залишити в теплому місці на 10-15 хв, щоб утворилась "шапка".
Основна частина:
- 120г цукру;
- 5 жовтків;
- 70г вершкового масла;
- дріжджова суміш вся;
- 25г олії;
- 350г муки;
- цедра 1 апельсину;
- сіль+ваніль дрібка шафрану (за бажанням)
Саме цедра апельсина надає тісту теплий жовтий відтінок, а також легкий цитрусовий аромат.
Всі продукти, крім олії та муки, засипаємо в глибоку ємність та перемішуєм. Мука додається невеликими порціями в процесі змішування.
Найкраще робити перемішування кухонною машиною, але підійде і міксер з насадкою для тіста. Робити це потрібно не менше 20 хвилин.
Далі тісто залишаємо в теплому місці на 2 години.
Фруктова частина: всі сухофрукти + 50г борошна.
Тісто закладаємо в форми на третину висоти і необхідно дати йому ще 30 хв піднятися.
Випікається паска від 30 до 50 хв при температурі 180 градусів.
Для білкової глазурі: 1 білок до 200г сах. пудри лім.сік або лім. к-та до смаку наприкінці збивання
Раніше Hyser писав про знаки зодіаку, яким дуже пощастить до середини літа.
Також наш портал писав про обшуки в Оксани Марченко: такої розкоші навіть Янукович не бачив. Яйця "Фаберже", купа золота і старовинних картин.
Нагадаємо, дві тисячі на себе + три тисячі на дітей: щомісячні виплати через "Дію". Це важливо