Російські військові, які проходять службу за контрактом, відмовляються брати участь у бойових діях проти України.

Про це йдеться у зведенні Головного управління розвідки Міноборони України.

"В армії РФ триває хвиля відмов від участі у війні проти України. Так підтверджено, що серед "контрактників" в підрозділах 150 мотострілецької дивізії 8 армії південного військового округу ЗС РФ кількість відмов досягла 60-70% від загальної кількості особового складу", – йдеться в повідомленні.

При цьому наголошується, що військове керівництво вже придумало, як подіяти на тих, хто відмовляється виконувати злочинні накази щодо захоплення українських міст.

"З військовослужбовцями, які відмовилися їхати в Україну, працюють заступники командирів підрозділів з військово-політичної роботи і співробітники ФСБ. Людей переконують взяти участь у наступальних діях. У разі повторної відмови-погрожують розправами з родичами", - наголошується в повідомленні.

У Головному управлінні додали, що російське військове керівництво донині намагається приховати реальні втрати російської армії під час вторгнення в Україну.

"Одночасно, російське командування вживає заходів щодо приховування реальної кількості вбитих військових. Їх тіла скупчуються в моргах населених пунктів Ростовської області. Багато тіл знаходяться в моргах вже більше місяця", - резюмували там.

Нагадавши, Путін готовий вдарити по базі НАТО. У Британії б'ють на сполох.

Тим часом стало відомо, що у Берліні спалили машини російських прихильників війни в Україні. Відео.

Раньше СБУ показала відео, на якому Медведчук тремтячим і захриплим голосом просить, щоб його обміняли.