Всім відомо, що з рису можна приготувати достатню кількість страв, проте все ж частіше рис використовується для приготування молочних в'язких каш і як гарнір для рибних і м'ясних страв. Як виявилося, є способи приготування рису, здатні не тільки підкреслити смак, але і зберегти всі поживні речовини. Про них розповів зірка української кухні, головний її популяризатор, український кулінарний експерт, шеф-кухар і телеведучий Євген Клопотенко.

Так, відомий шеф-кухар і ресторатор Євген Клопотенко у всіх подробицях розповів, як готувати пропарений довгозернистий рис щоб він був розсипчастим.

Виявляється, рецепт дуже простий: потрібно взяти 1 частину рису і 2 частини води. Після того, як вода закипить, потрібно дати рису покипіти 5 хвилин, потім вимкнути вогонь, накрити сотейник кришкою і дати так постояти приблизно хвилин 15.

До речі, цей спосіб підходить для будь-якого виду рису, буде відрізнятися лише сам час. Так, для круглозернистого рису час потрібно зменшити хвилин на 5, для нешліфованого – збільшити хвилин на 15.

Євген Клопотенко також заявив, що не варто боятися різноманітності рису в магазинах, так як кожен вид підходить ідеально під певні страви.

Так, наприклад, сорт басматі відомий своїм ароматом і тонким смаком і ідеальний як гарнір, а сорт Жасмин просто незамінний при приготуванні десертів і пряних страв — його ніжний аромат буде підкреслювати гостроту або солодкість соусів.

При цьому для молочних каш найкраще підходить круглозернистий рис, так як він містить найбільше крохмалю, тому найчастіше виходить більш клейким після відварювання.

До речі, існують спеціальні рисоварки або відповідні режими для рису в мультиварці. При цьому Клопотенко закликає не впадати у відчай, якщо в наявності цих девайсів немає, так як зварити ідеальний рис в простому сотейнику або каструлі теж досить просто.

Раніше Hyser писав, що у Кремлі назвали українців" виродками " через затримання Медведчука і почали погрожувати.

Також наш портал повідомляв, що до Києва повертатися рано: людей попередили про нові удари.

Нагадавши, росіяни в Рудому лісі намагалися зварити кашу з кавових зерен.