Через розв'язану в Україні війну, Росію відсторонили від більшості міжнародних турнірів. На жаль, Міжнародна федерація автоспорту цього не зробила. Ось і вийшла ситуація, що російські спортсмени змогли безкарно пропагувати на весь світ фашистський путінський режим.

Так, днями в Португалії пройшов Чемпіонат Європи з картингу серед юніорів. І ось під час церемонії нагородження 10 квітня 2022 року, коли заграв гімн Італії, російський гонщик Артем Северюхін продемонстрував нацистське вітання "Римський салют" і розсміявся.

Відзначимо, що 15-річний Артем Северюхін через санкції виступав за команду під прапором Італії, використовуючи гоночну ліцензію.

Цей жест не залишився непоміченим. Любителі автоспорту закидали міжнародну автомобільну Федерацію (ФІА) гнівними коментарями в соціальних мережах.

Не промовчав у даній ситуації і відомий український гонщик Іван Пеклін.

"Поки тисячі людей вмирають в моїй країні від рук російських загарбників, поки хтось каже, що спорт-поза політикою, ми можемо бачити поведінку російського гонщика на подіумі чемпіонату Європи. Я закликаю ФІА до дій", - заявив Пеклін.

За останніми даними шведська команда Ward Racing вже оголосила про припинення співпраці з російським гонщиком Артемом Северюхіним, який продемонстрував нацистське вітання і відзначили, що їм соромно за поведінку гонщика.

Команда опублікувала Заяву на своїй сторінці в Facebook.

"Ward Racing глибоко соромно за поведінку пілота, ми рішуче засуджуємо його. Відповідні заходи будуть прийняті негайно.

Дії Артема Северюхіна під час церемонії нагородження 10 квітня 2022 року були виключно його особистими і не відображали погляди і цінності команди. Навпаки, Ward Racing підтримує міжнародну Співдружність, яка рішуче засуджує вторгнення Росії в Україну, і висловлює свою солідарність з людьми, які страждають через цей неспровокований і жахливий напад,-сказано в заяві.

Як повідомила прес-секретар російської автомобільної федерації Марія Мельникова, спортсмену також загрожує довічна дискваліфікація.

"Там вже все з кар'єрою. FIA розглядає довічну дискваліфікацію, команда контракт вже розірвала", - заявила Мельникова.

У свою чергу 15-річний росіянин спробував виправдатися за свій вчинок, заявивши, що він всього лише вдарив себе по грудях в районі серця, висловлюючи подяку.

"Стоячи на подіумі, я зобразив жест, який багато хто сприйняв як нацистське вітання. Але це не так. Я ніколи не підтримував нацизм, вважаю його одним з найстрашніших злочинів проти людства. Як сталося все інше, я не можу пояснити. Я знаю, що винен. Знаю, що дурний і готовий понести покарання, — сказав спортсмен.

Раніше Hyser писав, що російські офіцери добивають своїх поранених солдатів.

Також наш портал повідомляв, що росіяни вже прямо загрожують хімічною атакою:"будемо викурювати з нір..."