31 березня президент Володимир Зеленський звернувся до австралійського парламенту з промовою і попросив бронетранспортери "Бушмастер". Наступного ранку прем'єр-міністр Скотт Моррісон підтвердив готовність їх надати.

Австралія передала Україні 20 бронетранспортерів "Бушмастер" на 38 млн доларів.

"На запрошення Міністра оборони Пітера Даттона і в присутності генерал-майора Скотта Вінтера, керівника Сухопутних військ, став свідком передачі техніки Україні. Австралія передає 20 Бушмайстрів ціною 50 мільйонів AUD (38 USD). Історичний момент" - посол України в Австралії Василь Мірошниченко у Facebook.

Відомо, що всі 20 бронеавтомобілів будуть пофарбовані в оливково-зелений колір, щоб відповідати умовам експлуатації. Крім того, з обох сторін намальований український прапор з написом "єдині з Україною" англійською та українською мовами.

Відзначається, що з двадцяти бронемашин Дві будуть в компонуванні швидкої допомоги. Карети швидкої допомоги мають традиційну емблему Червоного Хреста.

Bushmaster-броньований автомобіль з колісною формулою 4х4, який був розроблений австралійською компанією Perry Engineering в 90-х роках. Ця машина призначена виключно для перевезення особового складу, забезпечуючи захист від легкого стрілецького озброєння і фугасів.

Бронемашини Bushmaster оснащені радіоприймачами, системою глобального позиціонування і додатковою бронею, що збільшує їх захист.

Раніше Hyser писав, що ЗСУ звільнили від ворога ще одну область України.

Також наш портал повідомляв, що у Москві прощаються з Жириновським. Відео

Нагадувати, Україна отримає тисячі Стінгерів, Джавелінів і дронів-камікадзе