Ігор Всеволодович Гіркін (більш відомий як Ігор Іванович Стрєлков) - без сумніву культова особистість серед багатьох російських патріотів і любителів "русского мира". Він здобув популярність навесні 2014 року в ході протестів на південному сході України. Далі в його біографії є посади командувача "збройними силами Донецької народної республіки", а також Міністра оборони ДНР. Багатьох шокує те, що маючи такий життєвий досвід, він став проти Путіна, а саме на бік України у війні.

Так, російський диверсант Ігор Стрєлков( справжнє прізвище Гіркін), який брав участь у окупації Криму та Донбасу, упевнений, що в України більше шансів перемогти у війні.

Серед причин чоловік називає відсутність в Росії загальної мобілізації, яку Кремль боїться оголосити.

"Росія не виграє цю війну проти України через низьку якість своєї армії", - заявив колишній ватажок терористів"ДНР" на своєму каналі в Telegram. Про це пише Обозреватель.

Зазначив він і те, що РФ через дефіцит кадрів кидає в бійню ненавчених військових і навіть цивільних, а це призводить лише до важких втрат.

"Дуже показова в цьому відношенні мобілізація на Донбасі (примусове залучення до війни цивільних у невизнаних "Л/ДНР" - ред.). Поставили в стрій людей, які не знали, з якого боку заряджати автомат. Та ще їх озброїли трилінійками (застарілі гвинтівки Мосіна, які в Росії почали використовувати в 1891 році - ред.)... Не знайшли автоматів для озброєння! Видали радянські старі каски, ватники, штани... і цих людей відразу почали вводити в бій ... якщо те ж саме будуть робити з російськими контрактниками, результат буде такий же! Величезні втрати без результату", - розповів диверсант.

Більш того, Ігор Гіркін (Стрєлков) навіть попередив про можливе вторгнення вже на російську територію.

"Ні на яку Європу нам розраховувати не доводиться", – заявив він.

Крім того, Гіркін сказав, що російські генерали не вміють воювати і навіть такі потенційні союзники, як Китай, "не будуть підтримувати їм штани".

"Підтримувати штани нашим генералам, які, як з'ясувалося, воювати не вміють від слова "взагалі"... Китай не буде", - запевнив Стрєлков.

Він також додав, що кремлівська влада навіть не може чітко сформулювати, чого вони хочуть від цієї війни, що теж є проблемою.

Читайте також: