Партизани-унікальне явище часів СРСР. Ще б пак, в роки Великої Вітчизняної війни 1941-1945 рр.в тилу німецьких військ в умовах найжорстокішого окупаційного режиму вони вели свою боротьбу. Варто тільки згадати, що саме партизани підірвали 12 тисяч мостів на залізних, шосейних і грунтових дорогах і 42 тисячі автомашин, а також вивели з ладу 6 тисяч танків і підірвали на аеродромах 1100 літаків. Схоже, партизанський рух сьогодні відродився в Росії.

Так, стало відомо, що в ніч на 3 квітня, хтось підпалив автомобілі, що належали співробітникам центру спеціального призначення ФСБ (військова частина 35690, Балашиха Московської області).

Про це повідомив в Facebook журналіст Денис Казанський з посиланням на джерела, наближені до української розвідки.

За його словами, власниками автомобілів були представники керівного складу ЦСП ФСБ. На відео видно, що одночасно загорілися як мінімум чотири автомобілі.

Українці не стали приховувати радості від події.

"Машини згоріли в горєлово, це шось по типу 200ї дивізії. Пророкуючи назва", "Це спеціальна фінансова операція", "Від щоби так горіли і хозяї цих авто! А найзапекліший вічний вогонь - для хазяїна хазяїв цих авто", "Треба ж таке. Блискавка влучила, не інакше", "Можна дивитися на це вічність)", "Гори, Гори ясно, щоб ніколи в рашці не згасло. Хай згорять паскуди всі", "Та то просто іскаркі і лучікі дабра", "Феєричне свято благодатного вогню триває!) Таки яскравий челендж!", - під постом з'явилося багато коментарів від людей з нещадним почуттям гумору до росіян.

Крім того, журналіст зазначив, що в останні дні частішають випадки навмисного підпалу автомобілів російських військових і чиновників.

Так, зокрема, нещодавно горіли автомобілі військовослужбовців 95 бригади (Горелово, Ленінградська область) і 82 радіотехнічної бригади (Вязьма, Смоленська область).

"Російські військові повідомляють про погрози фізичної розправи у разі, якщо вони погодяться брати участь у війні проти України", – пише Денис Казанський.

Ось тільки хто саме погрожує російським військовим-журналіст не повідомив.

Читайте також: