Арсенал ЗСУ поповниться черговою новинкою - цього разу наші захисники отримають Switchblade, який є так званим дроном-камікадзе.

Як повідомляє УНІАН, про включення 100 одиниць Switchblade в пакет допомоги президент США Джо Байден повідомив ще 16 березня.

Але до цієї дати необхідно ще додати навчання операторів, які повинні оволодіти цим новим типом зброї. Враховуючи відносну простоту Switchblade і наявність значної кількості операторів БПЛА в Україні-це якраз кілька тижнів.

Ідея дрона-камікадзе відрізняється максимальним прагматизмом і ефективністю. Взяти простий БПЛА невеликого розміру, додати в нього вибухівку і відправити в сторону ворога, керуючи його польотом "дивлячись" прямо з дрона.

Більш того, це дозволяє реалізувати одну найважливішу перевагу, якої немає в ракетах типу "вистрілив-забув" - переклад на більш пріоритетну мету вже після пуску.

Або взагалі "сліпий пуск", коли дрон-камікадзе запускається в приблизний район цілі, в якому оператор проводить розвідку і вже після цього атакує. Саме тому така зброя отримала і ще одну назву - "барижуючий боєприпас", тому що існує можливість почекати в повітрі перед знищенням мети.

Читайте також: