Путінські війська масово залишають Україну, що говорить про повний провал планів Кремля щодо захоплення України. Крім того, це свідчить про те, що Путін зазнав поразки.

Як повідомляє Апостроф, таку заяву зробив голова Генерального штабу Збройних Сил Великої Британії адмірал сер Тоні Радакін.

"Я думаю, ми бачимо, що амбіції Росії захопити Київ і амбіції Росії захопити всю Україну, і зробити це дуже швидко і вражаюче - ці амбіції розвалилися. І, схоже, зараз менше уваги приділяється Києву, а більше-сходу і півдня. Ми починаємо бачити перші ознаки того, що ці сили відводяться з Києва і відступають як в Росію, так і в Білорусь", - заявив Радакін, додавши, що такий рух військ РФ супроводжується боями, так як ЗСУ "будуть атакувати ці російські сили в міру їх відступу".

Адмірал заявив, що найближчі тижні "як і раніше будуть дуже важкими" для України, але додав, що "у багатьох відносинах Путін вже програв", а НАТО-згуртувалося і стало сильніше.

"Путін зовсім не є далекоглядним маніпулятором подій, як він хоче, щоб ми повірили, він завдав собі шкоди серією катастрофічних помилок. Як і всі авторитарні особи, він дозволив ввести себе в оману щодо власної сили, включаючи ефективність російських збройних сил. Що абсолютно ясно, так це те, що Путін сьогодні слабша і більш зменшена фігура, ніж місяць тому. І, навпаки, сьогодні НАТО сильніше і згуртованіше, ніж будь-коли на моїй пам'яті", - констатував він.

Читайте також: